Wil u rechtstreeks contact met ons opnemen?
Bel dan

+32 4 343 77 46

Wij antwoorden graag op al uw vragen.

Lees onze blog

Ontdek onze laatste nieuwigheden en de ideeën van het Sage Team en onze gastbloggers

Lees meer

“Onze prospectengegevens werden niet op éénzelfde locatie opgeslagen en konden dus niet eenvoudig opgevolgd worden. Daarom hadden we één unieke tool nodig om onze prospecten beter te beheren.”

Rémy Venesi, commercieel directeur, Planitec50% meer productiviteit

Planitec is de dochtermaatschappij van de engineering groep SETEC en is gespecialiseerd in het beheer van projecten. Bij Planitec hebben de medewerkers die de klantenrelaties beheren nog andere functies. Dit bemoeilijkt natuurlijk het beheer van de prospectieprocessen. Daarnaast hebben de mobiele medewerkers geen permanente toegang tot de bedrijfsserver. Om de kwaliteit van het sales departement te verbeteren en de processen te structureren, koos Planitec voor Sage 100 CRM i7.

Een oplossing toegankelijk van op afstand
“Het was vooral belangrijk dat onze mobiele medewerkers toegang zouden hebben tot de real time gegevens op de lokale server. Zo zouden ze hun klanteninformatie te allen tijde kunnen bijwerken”, zegt Rémy Venesi. “Daarnaast wilden we een CRM waar ook de andere filialen van de groep een beveiligde toegang toe zouden hebben omdat we vaak dezelfde klanten hebben.” Dit zijn twee eisen waar Sage CRM i7 perfect aan voldoet. Dankzij de betere opvolging van de klantenrelatie kan Planitec nu alle activiteiten optimaliseren en de kwaliteit van de relaties met prospecten en klanten verbeteren.

Opvolging van de offertes in één enkele CRM-tool
Planitec drong erop aan dat de medewerkers de CRM ook zouden gebruiken voor nieuwe offertes. Daarom heeft Sage de module ‘Opvolging van kansen’ aangepast aan de eisen van het bedrijf. “De Sage teams waren heel efficiënt en hebben deze module volledig naar onze wensen ingesteld en vervangen door ‘Opvolging van offertes’”, zegt Venesi. “Nu verliezen we niet meer zoveel tijd aan administratieve taken en hebben onze assistenten meer tijd om andere belangrijke taken uit te voeren. De opvolging van offertes zit nu bovendien ook gecentraliseerd in deze tool.”

Minder kosten dankzij IGR
Om de kosten zoveel mogelijk te drukken heeft Planitec de modus Inschrijving Gebruiksrecht (IGR) gekozen. “Enkel betalen voor het gebruiksrecht komt goedkoper uit dan een traditionele licentie”, zegt Venesi. “Dit tarief is vooral interessant omdat de onderhouds- en updatekosten niet nog eens apart betaald moeten worden. Bovendien verliezen we minder tijd aan administratieve taken. De software kan dus vlot beheerd worden en evolueert volgens hetzelfde ritme als ons bedrijf.”

Sage © 2016, The Sage Group plc of zijn licentiegevers . Alle rechten voorbehouden